TRATAMENTE STOMATOLOGICE ÎN TIMPUL SARCINII

Scopul nostru este de a oferi cea mai bună soluție în fiecare situație!

Sarcina implică multe schimbări care afectează dinții și compoziția salivei. Deoarece acești factori pot crește susceptibilitatea la apariția cariilor și la dezvoltarea bolilor parodontale, ar trebui să fie luați în considerare atât la efectuarea îngrijirii orale, cât și la tratarea leziunilor, anomaliilor care s-au dezvoltat deja. Lipsa acestora este responsabilă pentru deteriorarea rapidă a dinților în timpul sarcinii și alăptării.
Deși nu există nicio diferență în modul în care este tratată o femeie însărcinată în comparație cu perioada în care nu este gravidă, este important să se țină cont de făt atunci când se planifică materialele utilizate, procedurile de diagnosticare (de exemplu, radiografii digitale cu doze mici de radiații) și programarea în timp a intervențiilor, deoarece efectele asupra organismului mămicii pot afecta și copilul.
Prin urmare, este ideal ca intervențiile să fie efectuate în primul trimestru, astfel încât mai târziu să fie necesare doar eventualele tratamente de întreținere și monitorizare, dacă este cazul.