COLȚUL COPIILOR

Pedodonție


Cea mai mare comoară a unui părinte este copilul și sănătatea acestuia. Facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a asigura o dezvoltare spirituală, mentală și fizică sănătoasă a copiilor noștri. Luăm vitamine prenatale în timpul sarcinii, iar după naștere, îi protejăm conștiincios de boli prin administrarea vaccinurilor obligatorii.
Prima întâlnire cu dentistul este o experiență definitorie. Este important ca părinții să se pregătească în mod conștiincios pentru această întâlnire. Nu-l duceți pe cel mic la dentist doar atunci când există deja o problemă și este nevoie de o intervenție. Cel mai bun moment pentru prima programare este în jurul vârstei de 3 ani, când au apărut toți dinții temporari. Puteți combina acest lucru cu propriile controale semestriale.
Micuțul dumneavoastră va face cunoștință cu medicul, cabinetul stomatologic, scaunul dentar și asistenta prietenoasă. În afară de a fi privit în gură și lăudat, nu se va întâmpla nimic altceva, nicio traumă psihologică. Dacă nu va avea experiențe negative, va fi fericit să meargă la dentist data viitoare, chiar dacă îl doare dintele.

Când și cum putem începe să îl spălăm copilul pe dinți?


Când apar primii dințișori, puteți începe periajul. Arătați-i copilului dumneavoastră periuța de dinți și cum să o folosească corect, mișcările circulare. Dacă timpul permite, periajul trebuie să fie o activitate comună în primele zile, astfel încât cel mic să vadă cum părintele se spală pe dinți. Copiii își imită întotdeauna părinții, așa învață cel mai repede.
Învățarea tehnicii corecte de periaj nu este o sarcină ușoară, dar pe măsură ce se dezvoltă dexteritatea manuală, periajul devine mai eficient. Nu trebuie neapărat să folosiți pastă de dinți de la început, dar când au apărut 6-8 dințișori, puneți un pic de pastă de dinți pe periuța de dinți. La vârsta de 2-3 ani, cel mai probabil va înghiți pasta de dinți și îi va plăcea, așa că nu vă faceți griji, nu i se poate întâmpla nimic. Pe măsură ce trece timpul, faceți un efort să-l învățați pe copil să scuipe pasta de dinți și să-și clătească gura de mai multe ori.

 

Cariile dinților temporari


Caria dinților temporari este cea mai frecventă problemă pe care o întâlnim în cadrul pedodonției.
Pentru a preveni acest lucru, pedodonția se bazează pe educarea copiilor cu privire la îngrijirea orală, învățându-i să se spele pe dinți în mod corespunzător și asigurând controale regulate timpurii și tratamente atunci când sunt necesare.
Pentru a vă asigura că copilul dvs. învață acest lucru din timp, ar trebui să vă informați și despre opțiunile de tratament moderne și blânde din stomatologia pediatrică.
Un dinte temporar are o structură ușor diferită de cea a unui dinte permanent. Păstrarea lor intactă este foarte importantă pentru sănătatea copilului dumneavoastră, așa că merită să faceți un control la un interval relativ frecvent, aproximativ la fiecare șase luni, chiar și la această vârstă.