RADIOLOGIE DENTARĂ ȘI CBCT

La realizarea unei radiografii dentare sau unei imagini CT, pacientul este expus la o doză mai mică de radiații. În timpul scanării:
Se utilizează echipamente noi, întreținute în conformitate cu reglementările privind protecția împotriva radiațiilor, se utilizează echipament de protecție adecvat.
În plus față de radiografiile convenționale, putem efectua, de asemenea, diverse radiografii ale articulațiilor, radiografii retroalveolare pentru un singur dinte, radiografii panoramice și tomografii computerizate dentare. Radiografiile panoramice sunt mai avantajoase, decât radiografiile retroalveolare realizate pentru un singur dinte, deoarece oferă informații despre întregul maxilar superior și inferior și despre dentiție. Imaginile noastre sunt realizate cu ajutorul aparatelor moderne de radiologie care îndeplinesc toate cerințele tehnice. În cabinetul nostru, timpul de expunere la realizarea radiografiilor intraorale este foarte scurt, astfel încât doza de radiații este redusă la minim în comparație cu realizarea radiografiilor convenționale.
Radiografia panoramică este un element important de diagnosticare și documentare în radiologia dentară. Radiografiile panoramice arată poziția dinților în osul mandibular (alveola dentară, rădăcina dentară) și articulația mandibulară. Este cea mai frecvent utilizată imagine.
Cone Beam CT (CBCT) este o tehnică specială de imagistică digitală tridimensională cu raze X, care poate prezenta structura osoasă și dinții la doze de radiații extrem de mici.
Datorită acestui fapt CBCT a devenit un instrument de diagnosticare de top în stomatologie, chirurgie orală și implantologie.