IMPLANTURI DENTARE

CE ESTE UN IMPLANT DENTAR?

Implantul dentar este o rădăcină artificială realizată din biomaterial care este implantată în locul dinților pierduți pentru a realiza o restaurare protetică. În cele mai multe cazuri, acesta este fabricat din titan pur, nealiat, un material care este pe deplin acceptat de organismul viu. Implanturile sunt, de asemenea, realizate din titan pur, nealiat, care este produs în scopuri medicale.
Dezvoltate pe baza unei experiențe practice îndelungate de aproape 40 de ani, implanturile dentare îndeplinesc cele mai înalte standarde europene.

Tuturor pacienților în cazul cărora nu există motive de excludere și care aleg această opțiune. Realizarea restaurării protetice pe implanturi poate fi recomandată doar celor care au o cavitate bucală curată și sunt dispuși să respecte regulile de igienă orală recomandate de medicul stomatolog. Consumul excesiv de alcool, dependența de droguri și fumatul intens sunt considerați factori de risc în privința obținerii succesului.
Anumite boli pot reduce, de asemenea, succesul implantării, cum ar fi diabetul zaharat netratat și bolile cardiovasculare severe. De asemenea, nu se poate efectua implantarea înainte să se termine creșterea maxilarului (aproximativ în jurul vârstei de 14 ani). Dacă este cazul, solicitați opinia medicului dumneavoastră.

CUI POATE FI RECOMANDATĂ ACEASTĂ SOLUȚIE?

CUM ARE LOC IMPLANTAREA DENTARĂ?

Cu ocazia examinărilor preliminare, medicul va examina pacientul pentru a decide dacă implantul poate fi inserat. Acest lucru implică atât o examinare dentară (ce dinți trebuie înlocuiți, dacă maxilarul este potrivit pentru plasarea implantului, efectuarea de radiografii etc.), cât și examinări medicale generale (de exemplu, analize de laborator).
Se realizează apoi planificarea, proiectarea lucrării protetice pe implanturi, în timpul căreia medicul discută cu pacientul întrebările care apar (câte implanturi ar fi necesare, dacă pacientul dorește să poarte o lucrare protetică provizorie în timp ce implanturile se vindecă în os, costul preconizat al lucrării protetice, programare etc.). Implantul (implanturile) este (sunt) plasat(e) sub anestezie locală, în regim ambulatoriu. Medicul stomatolog va pregăti, prepara partea afectată a maxilarului și va insera implantul. Suturile vor fi îndepărtate după 11 zile, iar implanturile continuă de obicei să se vindece, fiind protejate sub mucoasă.

Implanturile dentare sunt utilizate în întreaga lume de peste 40 de ani. De-a lungul anilor, au fost implantate zeci de mii de astfel de implanturi, cu rate de succes ridicate. Studiile pe termen lung (10 ani) efectuate pe mai mult de 4000 de implanturi cu diferite sisteme de implanturi au demonstrat o rată de succes de peste 97%.
Implantarea dentară ca metodă modernă de restaurare protetică reprezintă acum parte integrantă a practicii dentare, iar cu o cooperare strânsă între pacient și medic și cu utilizarea unui sistem de implanturi bun, se poate obține o lucrare protetică dentară similară cu dinții naturali, un sentiment de bunăstare, ceea ce ne ușurează viața de zi cu zi. Mii de astfel de implanturi moderne sunt implantate în fiecare an, atât în țară, cât și în străinătate. Rezultatele excelente obținute cu aceste implanturi au fost recunoscute pe scară largă atât de către pacienți, cât și de către medicii stomatologi.

CARE ESTE SUCCESUL PE TERMEN LUNG AL IMPLANTURILOR?

DE CE ESTE IMPORTANTĂ IGIENA ORALĂ SPORITĂ PENTRU PERSOANELE CARE POARTĂ RESTAURĂRI PROTETICE REALIZATE PE IMPLANTURI?

Igiena orală atentă este esențială pentru longevitatea și funcționalitatea pe termen lung a restaurărilor protetice realizate pe implanturi. În plus față de periajul obișnuit efectuat de două ori pe zi cu periuță și pastă de dinți, ar trebui să curățați și gâtul implantului – sau suprafața gingivală înconjurătoare dacă implantul este acoperit de o coroană – și părțile subiacente ale restaurării protetice pe implanturi. Placa bacteriană din aceste locuri este cel mai ușor de îndepărtat cu o periuță interdentară sau cu ața dentară. Nu folosiți produse de îngrijire orală care conțin concentrații mari de fluor.
O altă condiție prealabilă la fel de importantă pentru succesul pe termen lung este reprezentată de restaurările protetice de bună calitate. Dacă ambele condiții sunt îndeplinite, durata de viață a implanturilor este aceeași ca cea a dinților naturali pe care îi înlocuiesc.

În cazul edentațiilor reduse, restaurarea protetică poate fi realizată prin folosirea implanturilor pentru înlocuirea rădăcinii dintelui pierdut, în timp ce metodele tradiționale necesită șlefuirea, prepararea dinților sănătoși adiacenți pentru a realiza restaurarea. De asemenea, implanturile pot fi folosite pentru a crea o restaurare protetică fixă în cazul în care pierderea molarilor ar permite doar crearea unei lucrări protetice, proteze parțiale mobilizabile prin metode dentare tradiționale. În aceste cazuri, restaurările protetice pe implanturi oferă o stabilitate mai mare și o capacitate masticatorie îmbunătățită, precum asigură și un sentiment de siguranță completă și rezultate estetice excelente. Toate aceste efecte se combină pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților.
În cazul edentației totale, implantul poate fi folosit ca un stâlp într-o varietate de moduri pentru a fixa sau susține proteza. Pe de o parte, implanturile pot fi folosite pentru a menține în poziție protezele mobilizabile prin intermediul elementelor de retenție ancorate pe ele (așa-numitele sisteme de retenție cu bile sau bare), iar pe de altă parte, dacă se plasează un număr suficient de implanturi, poate fi realizată și o proteză fixă (punte totală sau așa-numită proteză overdenture).
Restaurările protetice realizate pe dinții proprii și/sau pe implanturi pot fi fixate în mod tradițional prin cimentare sau printr-un șurub care poate fi îndepărtat de către medicul stomatolog. În cazul restaurărilor protetice pe implanturi, se pot lua în considerare pe deplin preferințele și dorințele individuale. Cu ajutorul elementelor sistemului pot fi create restaurări protetice folosind materiale și tehnologii de ultimă generație.
În cabinetul nostru folosim sistemul de implanturi Bredent.

www.bredent-implants.com

CE OFERĂ IMPLANTAREA ÎN COMPARAȚIE CU ÎNLOCUIREA TRADIȚIONALĂ A DINȚILOR?