DIAGNOSTICARE

Pentru efectuarea tratamentelor stomatologice moderne, sunt esențiale aparatele, echipamentele adecvate de diagnosticare.
Acestea includ sisteme radiologice digitale și de analiză a imaginilor. Unul dintre avantajele sale față de aparate radiologice convenționale este reducerea cu 90% a expunerii la radiații, care nu reprezintă o povară pentru organism, nici în cazul unui număr mai mare de expuneri sau în cazul mămicilor. Pe de altă parte, datorită unui diametru al imaginii de până la 50-100 de ori mai mare decât cel al unui film radiologic convențional, nu pot trece neobservate nici cele mai mici detalii, ceea ce duce la un diagnostic și mai precis. Analizând imaginile pe calculator, se poate întocmi un plan de tratament mai amănunțit și, după cum arată imaginile, tratamentul poate fi modelat și chiar verificat în curs de desfășurare.
Un alt instrument important pentru îngrijire, efectuarea tratamentelor este camera intra-orală. Nu numai că permite fotografierea rezultatului intervenției, ceea ce reprezintă o referință utilă pentru monitorizarea ulterioară, dar face posibilă și vizualizarea anomaliilor din gură, care altfel sunt greu accesibile și, prin urmare, nu sunt vizibile cu ajutorul instrumentelor convenționale. În plus, fotografiile realizate despre zona care care urmează să fie tratată oferă pacientului o imagine și mai cuprinzătoare a tratamentului, etapele căruia le poate urmări pe monitorul de lângă el.