AIRFLOW PROPHYLAXIS MASTER

Detartrajul tradițional este o procedură dureroasă și, adesea, în cadrul acestuia nu se îndepărtează tot tartrul. Cu ajutorul tehnicii de sablare elvețiene EMS Airflow Prophylaxis Master, tratamentul este complet nedureros. Datorită blândeții și preciziei sale, nu deteriorează smalțul dentar și îndepărtează 100% din tartru, chiar și din cele mai mici spații. Aparatul de înaltă tehnologie efectuează trei tratamente diferite în același timp: îndepărtează tartrul, lustruiește și albește dinții. Acesta oferă trei servicii la prețul unui singur tratament! De ce este EMS Airflow Prophylaxis Master inovator?
Dezvoltat în Elveția și utilizat deja în multe țări dezvoltate, eficacitatea acestui aparat constă în blândețea și precizia tehnologiei sale. Instrumentele metalice tradiționale utilizate pentru îndepărtarea tartrului pot deteriora smalțul dentar și gingiile. Airflow Prophylaxis Master nu folosește forța manuală pentru a curăța, ci o combinație de particule speciale de nisip și apă, iar puterea sa se datorează faptului, că dinții sunt spălați cu acest amestec la o presiune ridicată.

Cum are loc tratamentul?

Înainte ca dinții să fie detartrați, se aplică un strat de soluție colorantă pe dinți, iar pacientul își clătește gura pentru a îndepărta excesul de soluție colorantă. Materialul nu dispare complet, colorează, pătează tartrul, dezvăluind locurile în care se află tartrul dentar. După acesta, medicul stomatolog începe să îndepărteze depunerile. (În cazul în care tartrul este destul de gros, acesta este îndepărtat mai întâi cu un cap special conceput.) EMS Airflow Prophylaxis Master folosește un cap subțire de pulverizare a apei pentru a pulveriza apă caldă îmbogățită cu particule speciale de nisip pe dinți la presiune ridicată, îndepărtând tartrul dentar ușor, dar eficient. Datorită dimensiunilor sale mici și a jetului puternic de apă, îndepărtează placa bacteriană de pe coletul dentar și din spațiile interdentare – zone greu accesibile nu numai cu o periuță de dinți, ci și cu instrumentele tradiționale folosite de stomatologi pentru detartraj.

Albirea dinților cu EMS Airflow Prophylaxis Master

Înainte de o albire dentară tradițională, dinții sunt întotdeauna curățați, adică tartrul este îndepărtat și dinții sunt lustruiți, periați în mod profesional – procedura de albire propriu-zisă poate începe abia după aceea. Astfel, întreaga procedură în trei etape durează aproximativ două ore întregi (în funcție de starea individuală)! EMS Airflow Prophylaxis Master nu numai că îndepărtează tartrul, ci și lustruiește dinții, lăsându-i mult mai albi, eliminând în multe cazuri necesitatea procedurii de albire a dinților, care necesită mult timp.
„Starea, culoarea, forma și predispoziția la boli a dinților noștri sunt determinate în mare măsură de structura noastră genetică – totuși, noi suntem responsabili pentru ei. Nu se poate spune destul de des că prevenirea este cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru sănătatea dinților noștri.
Din nefericire, mulți pacienți consultă un medic stomatolog doar atunci când au deja dureri grave – adică prea târziu! Dar majoritatea bolilor pot fi prevenite, dacă sunt depistate la timp! Un control stomatologic anual poate dezvălui apariția, prezența unei carii, a unui chist sau a unei inflamații, care poate fi ușor de tratat în stadii incipiente. Cu toate acestea, gingivita avansată sau atrofia osoasă, de exemplu, pot duce la mobilitatea dinților, ceea ce necesită ulterior o intervenție mult mai serioasă.
Îngrijirea dentară este ca creșterea unui copil: cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să continuați să vă îngrijiți și să fiți atenți – timp de o viață întreagă!”