SUPTUL DEGETULUI MARE ȘI CONSECINȚE

Fie că este vorba de degetul mare, de o suzetă sau de orice corp străin care rămâne între arcadele dentare pentru o perioadă lungă de timp, poate duce la probleme ale maxilarului. Acest efect se transmite de la dinții temporari și la dinții permanenți. Cât de inconfortabilă va fi o astfel de malocluzie depinde în special de durată, dar și de natura corpului supt și de poziția acestuia în raport cu maxilarul.
Consecințe:
– ocluzie deschisă
– dinți proeminenți
– maxilar îngust
– poziția greșită a maxilarului.
Malocluziile la nivelul dinților și al maxilarului sunt cauzate în principal de obiceiuri care datează din copilărie și care ar trebui să dispare până la vârsta de 3 ani.
Tulburările psihice joacă un rol doar în cazuri speciale. Dacă, de exemplu, un copil continuă să folosească suzeta sau biberonul chiar și după vârsta de 6 ani, nici cuvintele dure, nici acțiunile nu vor ajuta. În astfel de cazuri, ar trebui să vă adresați unui psiholog pentru copii.
Deși dinții și maxilarul sunt suficient de puternici pentru a rezista la presiuni masticatorii de până la 30-40 kg pentru perioade scurte de timp, nu le „place” biberonul în gură, deși necesită o forță mult mai mică: acesta solicită foarte mult aparatul dentomaxilar timp de mai multe ore. Acest lucru înseamnă că timpul joacă un rol important.