Nu vă cruțați periuța de dinți!
– spălați-vă pe dinți cel puțin de două ori pe zi, timp de 2-3 minute, de preferință cu o periuță de dinți electrică
– dacă medicul dentist vă recomandă, folosiți ață dentară și periuță interdentară
– consultați-vă medicul stomatolog la fiecare șase luni sau imediat în cazul unor plângeri
– folosiți gumă de mestecat fără zahăr după mese, dacă nu vă puteți spăla pe dinți
– În acest fel, aveți șanse mari să aveți o viață întreagă dinți naturali și un zâmbet sănătos!
Tehnici de îngrijire orală:
Spălatul pe dinți efectuat în mod adecvat durează 4-6 minute, poate că singurul lucru mai important decât aceasta este regularitatea – de 2 ori pe zi. Cu toate acestea, modul în care mișcați periuța de dinți nu este indiferent. Iată un ghid rapid pentru o bună tehnică de periaj!
Pentru fiecare tehnică în parte, regula este să țineți periuța de dinți în mod lejer, să masați dinții mai degrabă decât să îi frecați!
Suprafața exterioară:
Curățarea circulară: o procedură care poate fi aplicată pe suprafața exterioară a dinților. Este important să masați nu doar dinții, ci și gingiile cu periuța de dinți, astfel încât să puteți îndepărta placa de pe marginea gingivală.
Suprafața interioară:
Mișcări de măturare: un mod de curățare a suprafeței interioare a dinților.
Execuție: plasați periuța de dinți în zona molarilor, pe marginea gingivală, de aici începeți mișcările de măturare spre suprafața masticatorie a dintelui. Periați suprafața interioară a incisivilor și a caninilor (cei 6 dinți din față) cu mișcări verticale. Direcția de deplasare a periuței de dinți este apoi de la gingie spre suprafața masticatorie.
Suprafața masticatorie:
Efectuați mișcări circulare sau de frecare pentru a curăța suprafața masticatorie a molarilor, dar nu uitați că nu forța este cea care contează. Nu apăsați prea tare periuța de dinți pe dinți.
Suprafețe dentare libere:
Nu uitați de suprafața liberă (care nu mai este în contact cu alți dinți) a ultimului dinte, iar dacă aveți un spațiu edentat, cele două suprafețe adiacente de lângă spațiul edentat sunt, de asemenea, considerate suprafețe libere și trebuie curățate. În funcție de cum reușiți să ajungeți la ele, aceste suprafețe trebuie, de asemenea, periate.