MOLARII DE MINTE

Molarii de minte – ar trebui să-i păstrăm?
În timpul dezvoltării fizice, unii dintre dinți, de obicei dinții nr. doi, patru și mai ales opt, rămân în urma celorlalți din cauza absenței mugurilor dentari.
Forma molarilor de minte poate fi foarte variată și aceștia pot fi foarte diferiți și în ceea ce privește numărul de rădăcini (1-6), motiv pentru care tratarea lor este dificilă și nu se soldează întotdeauna cu succes.
Extracția molarului de minte este recomandată atunci când dintele este poziționat în așa fel încât nu mai există nicio șansă de erupție și provoacă inflamații și dureri recurente. Atunci când aceștia provoacă alte afecțiuni, cum ar fi carii sau gingivită din cauza dificultăților de curățare, merită, de asemenea, să fie extrași.
Din cauza poziției lor, aceștia împiedică adesea formarea unei danturi funcționale (congestie, înghesuire). Adesea, aceștia erup doar pe jumătate, adică rămân semiincluși și pot provoca inflamarea gingiilor la înălțimea coroanei. În astfel de cazuri, se recomandă, de asemenea, îndepărtarea acestora.