DINȚI SENSIBILI

Adesea, dinții noștri devin temporar sau permanent sensibili la influențele externe.
Aceasta se manifestă, de obicei, ca o durere bruscă și ascuțită la nivelul unui sau mai multor dinți, ca răspuns la consumul de alimente și băuturi reci, calde, dulci, sărate sau la aer rece. De asemenea, nu este neobișnuit ca periajul să provoace durere.
Există mai multe cauze posibile ale acestei sensibilități, dar toate au în comun faptul că pulpa dentară (pulpa, nervul) intră în contact cu cavitatea bucală prin canale minuscule. Aceste canalicule, care trec prin dentină, sunt de obicei sigilate de smalț, cementul radicular și gingie. Deschiderile, orificiile canaliculelor mici pot deveni libere atunci când apar carii la nivelul dintelui, smalțul se uzează sau gingia se retrage.
În orice caz, merită să solicitați ajutorul unui medic stomatolog care poate pregăti o obturație sau elimina gingivita. Adesea, periajul delicat, dar atent, va rezolva problema. Folosiți o periuță de dinți cu peri moi (de ex. Curaprox 5460) și o pastă de dinți cu ingrediente care pot bloca canaliculele dentinare (paste de dinți pentru dinți sensibili). Încercați să rezolvați problema, deoarece dintele poate deveni inflamat din cauza stimulilor externi.