Fogröntgen és CBCT

A fogászati röntgen illetve CT felvétel készítésekor a beteget alacsonyabb dózisú sugáradag éri. A felvételek készítése alatt:
sugárvédelmi előírásoknak megfelelően karbantartott új készülékeket használunk,
megfelelő védőfelszereléseket alkalmazunk.
A hagyományos felvételek mellett különböző ízületi-felvételeket, egy fogas felvételeket, panorama röntgen felvételek és fogászati CT készítését is vállaljuk.A panoráma röntgenfelvétel előnyösebb az egy fogasnál mert a teljes alsó-felső állcsontról, fogazatról kapunk információt. Felvételeinket minden technikai feltételnek megfelelő, modern röntgenkészülékkel készítjük. Rendelőnkben az intraorális felvételek készítésekor az expozíciós idő nagyon rövid, így a sugárdózist minimálisra csökkentjük a hagyományos felvételekhez képest.
A panoráma röntgen a fogászati radiológia a fogorvoslás egyik fontos diagnosztikai és dokumentációs eleme. Panoráma felvétellel látható a fogak helyzete az állkapocscsont (fogmeder, foggyökér) és a mandibuláris ízület. Ez a leggyakrabban használt felvétel.

A Cone Beam CT (CBCT) egy speciális, háromdimenziós digitális röntgenleképezési módszer, mely rendkívül alacsony sugárdózis mellett a csontszerkezet és a fogak leképezésére alkalmas.
Ennek köszönhetően a CBCT a fogászat, a szájsebészet és implantológia egyik meghatározó diagnosztikai eszközévé vált.