Airflow Prophylaxis Master

A hagyományos fogkő-eltávolítás fájdalmas eljárás, és sokszor nem távolítható el vele az összes fogkő. A svájci EMS Airflow Prophylaxis Master homokfúvásos technikájával a kezelés teljesen fájdalommentes. Kíméletességének és precizitásának köszönhetően nem sérül a fogzománc, és 100%-ban eltűnik a fogkő, még a legapróbb rések közül is. A csúcstechnológiás készülék három különböző kezelést végez el egyszerre: eltávolítja a fogkövet, polírozza, valamint fehéríti a fogakat. Egyetlen kezelés áráért három szolgáltatást nyújt! Mitől innovatív az EMS Airflow Prophylaxis Master?

A Svájcban kifejlesztett és számos fejlett országban már használatos készülék hatékonysága a technológia kíméletességében és precizitásában rejlik. A fogkő eltávolítására használt hagyományos fém eszközökkel sérülhet a fogzománc és a fogíny is. Az Airflow Prophylaxis Master nem a manuálisan kifejtett erőt használja a tisztításhoz, hanem speciális homokszemcsék és a víz kombinációját, s ereje annak köszönhető, hogy e keverékkel nagy nyomáson mossák le a fogakat.

Hogyan zajlik a kezelés?

A fogkőleszedés előtt a fogakat bekenik egy színes festékréteggel, majd a páciens szájat öblít, s ezzel a fölösleges festéket lemossa. Az anyag nem tűnik el teljesen, a fogköveket ugyanis elszínezi, így válik láthatóvá a fogkő helye. Az orvos ezek után kezd hozzá a lerakódás eltávolításához. (Amennyiben a fogkőréteg meglehetősen vastag, először azt tünteti el az orvos, egy kifejezetten e célra kifejlesztett fejjel.) Az EMS Airflow Prophylaxis Master egy vékony vízszórófej segítségével speciális homokszemcsékkel dúsított meleg vizet fúj a fogakra, nagy nyomással, így a fogkövet kíméletesen, ám eközben rendkívül hatékonyan távolítja el. Apró méretének és az erős vízsugárnak köszönhetően a fognyakról és a fogak közti résekből is eltávolítja a lerakódást – ezeket a területeket nemcsak fogkefével nehéz elérni, hanem a fogorvosok által fogkőleszedésre használt hagyományos eszközökkel is.

Fogfehérítés az EMS Airflow Prophylaxis Masterrel

A hagyományos fogfehérítés előtt a fogakat minden esetben megtisztítják, tehát eltávolítják a fogkövet, és polírozzák a fogakat – maga a fogfehérítési eljárás csak ezután kezdődhet el. A teljes, háromfázisú procedúra így (egyéni állapottól függően) körülbelül két teljes órát vesz igénybe! Az EMS Airflow Prophylaxis Master nemcsak a fogkövet szedi le, hanem eközben polírozza is a fogat, így a kezelés eredményeképpen azok jóval fehérebbek lesznek, így számos esetben szükségtelen elvégezni a fogfehérítés rendkívül időigényes procedúráját is.

„Fogaink állapota, színe, formája, betegségre való hajlama nagyban függ a genetikai adottságainktól – mégis, mi magunk vagyunk felelősek értük. Nem lehet elég gyakran hangoztatni, hogy a megelőzés a legtöbb, amit fogaink épségéért tehetünk.

A páciensek jó része sajnos csak akkor fordul fogorvoshoz, ha már komoly fájdalmai vannak, azaz túl későn! Holott a betegségek java megelőzhető, ha időben felismerjük! Az évenkénti fogászati szűrővizsgálaton fény derülhet egy alakuló fogszuvasodásra, cisztára, gyulladásra, melyeket a kezdeti stádiumban könnyű gyógyítani. Ám például egy előrehaladott ínygyulladás vagy csontsorvadás a fogak meglazulásához vezethet, amely később jóval komolyabb beavatkozást igényel.

A fogápolás olyan, mint a gyereknevelés: a legtöbb, amit tehetünk, a folyamatos törődés és odafigyelés – egy egész életen át!”