Sugerea degetului mare este dulce, însă consecințele sunt amare!

Fie vorba de degetul mare, de suzetă sau de alte corpuri străine ținute mai mult timp între dinți, acestea duc la apariția problemelor ale mandibulei. Acest lucru are efecte negative nu numai asupra dinților deciduali, ci și asupra dinților permanenți. Gradul de inconfort al acestei poziții greșite depinde mai ales de perioadă, însă și de felul obiectului sugit și de poziția acestuia față de mandibulă.

Consecințe:

  • ocluzie deschisă,
  • dinți vestibularizați,
  • mandibulă/maxilă strâmtă,
  • poziția greșită a mandibulei.

Anomaliile dento-maxilare sunt cauzate de niște obieceiuri ale bebelușilor care ar fi trebuit să dispară la vârsta de 3 ani.

Tulburările psihologice joacă un rol important doar în niște cazuri speciale. De exemplu dacă copilul folosește suzeta și la vârsta de 6 ani, nici vorbele grele, nici măsurile agresive nu sunt de ajutor. În aceste cazuri trebuie să vă adresați psihologului pentru copii.

Deși dinții și mandibula sunt destul de puternici și pot rezista chiar și unei presiuni ocluzale de 30-40 kg pentru un puțin timp, "nu le place" biberonul din gură, deși acesta solicită o forță mult mai mică: însă este în gură mult timp și solicită dinții. Acest lucru înseamnă că timpul joacă un rol important.

Contact