Sfaturi de igienă orală

Nu vă menajați periuța de dinți!

  • curățați-vă dinții 2-3 minute de minim două ori pe zi, dacă este posibil folosiți o periuță de dinți electrică
  • dacă stomatologul vă recomandă folosiți neapărat ață dentară, periuță interdentară
  • consultați-vă medicul stomatolog din 6 în 6 luni sau la nevoie
  • dacă nu aveți posibilitatea să vă spălați pe dinți după masă, mestecați o gumă de mestecat fără zahăr
  • Astfel aveți șanse mari pentru o dantură sănătoasă, durabilă și un zâmbet sănătos!

Metoda efectuării igienei orale:

Durata optimă a periajului dentar este de 4-6 minute, doar regularitatea este mai importantă decât aceasta – de 2 ori pe zi. Însă nu este indiferent felul în care mișcați periuța de dinți. Urmează prezentarea scurtă a unei metode corecte de periaj dentar!

În cazul fiecărei tehnici este valabil să țineți ușor periuța de dinți, mai degrabă masați dinții și nu-i frecați!

Suprafața exterioară:

Curățare cu mișcări circulare: Procedură care poate fi aplicată pe suprafața exterioară a dinților. Este important să masați cu periuța de dinți nu doar dințile, ci și gingiile, astfel puteți îndepărta placa dentară și de pe marginea gingivală.

Suprafața interioară:

Mișcări du-te-vino Este metoda de curățare a suprafeței interioare a dinților.
Modul de efectuare: Plasați periuța de dinți pe marginea gingivală din jurul molarilor și începeți de aici mișcările du-te vino înspre suprafața masticatorie a dinților. Curățați cu mișcări verticale suprafața interioară a dinților incisivi și a caninilor (cei 6 dinți frontali). Direcția de mișcare a periuței de dinți este dinspre gingie înspre suprafața masticatorie.

Suprafața masticatorie:

Curățați suprafața masticatorie a molarilor cu mișcări circulare sau cu mișcări du-te-vino, însă nu uitați că nu forța contează. Nu împingeți prea tare periuța de dinți.

Suprafețe dentare libere:

Nu vă uitați nici de suprafața liberă a ultimului dinte (care nu mai este în contact cu alți dinți), ba mai mult, în caz de endodonție cele două suprafețe ale dinților care înconjoară spațiul liber sunt considerate de asemenea suprafețe libere care trebuie curățate. Și aceste suprafețe trebuie curățate cu mișcări circulare.

Contact