FogRöntgen

FogRöntgen

A fogászati röntgen felvétel készítésekor a beteget alacsonyabb dózisú sugáradag éri. A felvételek készítése alatt:

  • sugárvédelmi előírásoknak megfelelően karbantartott új készülékeket használunk,
  • megfelelő védőfelszereléseket alkalmazunk.

A hagyományos felvételek mellett különböző ízületi-felvételeket, egy fogas felvételeket, fogszabályozáshoz szükséges felvételeket, és főként panoráma-röntgen felvételek készítését is vállaljuk.

A panoráma röntgenfelvétel előnyösebb az egy fogasnál mert a teljes alsó-felső állcsontról, fogazatról kapunk információt. Felvételeinket minden technikai feltételnek megfelelő, modern röntgenkészülékkel készítjük. Rendelőnkben az intraorális felvételek készítésekor az expozíciós idő nagyon rövid, így a sugárdózist minimálisra csökkentjük a hagyományos felvételekhez képest.

A panoráma röntgen a  fogászati radiológia a fogorvoslás egyik fontos diagnosztikai és dokumentációs eleme. Panoráma felvétellel látható a fogak helyzete az állkapocscsont (fogmeder, foggyökér) és a mandibuláris ízület. Ez a leggyakrabban használt felvétel.

Fogszabályozás előtt szükséges a teleröntgen és a panoráma elkészítése . Az egy fogas röntgen : a vizsgálat fogfilmtartóval készül, ami higiénikusabb, tökéletesebb mint a hagyományos módon készített felvétel, amikor a páciens ujjával rögzíti a fogfilmet.

Árlista

Fogászati röntgen felvételek: (CD/e-mail)
intraorális (1,2 fog) 20
teljes panoráma (teljes alsó & felső állcsont) 50
részleges panoráma (több fog) 40
táv panoráma (cephalometriás) 60
Kapcsolat