Fogászati turizmus

Fogászati turizmus

 

A fogturizmus az úgynevezett egészségturizmus része. Mivel egyes országokban, köztük hazánkban is a fogászati kezelések és főleg a pótlások ára töredéke a Nyugat- Európában szokásosnak, jelentős számú turista csak azért, vagy legalábbis részben azért érkezik, hogy az utazás ideje alatt a fogát kezeltesse, vagy pótoltassa. Sok esetben az utazás, szállás, valamint egyéb költségeket beszámítva is igen jelentős megtakarítást érhet el így az úgynevezett fogturista.

A fogturizmus sok esetben nem csak a fogászati kezelésekről szól. A beteg számára kevésbé megterhelő beavatkozások esetén felfogható egy turisztikai programnak, amelynek részét képezi a fogászati kezelés is. A páciensek/ turisták 4-5 csillagos szállodákban szállnak meg, megtekintik hazánk nevezetességeit, részt vesznek programokban, gyógyfürdőket, éttermeket látogatnak meg és nem utolsó sorban megcsináltatják fogaikat. Nagyobb beavatkozások, szájműtétek, foglecsiszolások, implantátumok beépítése esetén természetesen szokásos turistatevékenység nem végezhető.

A fogászati szolgáltatások tekintetében mára teljes a kínálat, azonban vannak rendkívül népszerű és ritkán igénybe vett szolgáltatások is.

Kapcsolat