Dinți sensibili

Deseori dinții noștri devin temporar sau permanent sensibili la niște factori externi.

Acest lucru se manifestă de obicei printr-o durere bruscă și putenică la nivelul unui sau mai multor dinți în urma consumării alimentelor sau băuturilor reci, calzi, dulci, sărate sau din cauza aerului rece. Deseori durerea este provocată chiar de periaj.

Această sensibilitate poate avea mai multe cauze, însă un lucru în comun este că pulpa dentară (nervul) vine în contact cu cavitatea bucală prin canale mici. Aceste canale care se găsesc în dentină sunt de obicei închise de către smalț, cement radicular și gingie. Orificiile canalelor mici pot deveni libere în cazul în care dintele devine cariat, smalțul devine uzat sau gingia se retrage.

În fiecare dintre aceste cazuri merită să vă consultați medicul stomatolog care va aplica o obturație sau va trata gingivita. Deseori soluția problemei constă în periajul profund dar blând. Folosiți o periuță de dinți cu filamente moi (de ex. Curaprox 5460) și o pastă de dinți a cărei compoziție conține elemente care pot închide canaliculele dentinare (paste de dinți tip sensitiv). Străduiți-vă să soluționați problema, deoarece dintele se poate inflama din cauza stimulilor externi.

Contact