Ce să facem după o extracție dentară?

După 1-2 ore de la extracție luați un analgezic.

Astfel puteți evita durerea directă care apare după intervenție. În caz normal nu veți avea nevoie de mai multe analgezice.
În primele ore după extracție nu clătiți gura cu putere și nu scuipați. În caz contrar pot apărea sângerări în urma îndepărtării hematomului de pe rană.
Nu mâncați atât timp cât durează efectele anestezicului, în caz contrar vă puteți răni buzele sau limba.

Puteți bea, însă în acest caz teoria conform căreia băutura alcoolică dezinfectează, este greșită; ba mai mult, alcoolul are efecte dăunătoare, deoarece declanșează sângerarea.
Menținerea igienei orale joacă un rol extrem de important în primele zile după extracție. Dacă este posibil spălați-vă pe dinți cât mai des. Puteți folosi și un dezinfectant bucal (bineînțeles nu exact după extracție).
În cazul în care dintele sau părțile înconjurătoare au fost inflamate puteți avea și febră. În acest caz folosiți medicamente antifebrile obișnuite.

Dacă respectați aceste sfaturi probabil că vă veți reveni repede. Totuși, din nefericire, pot apărea complicații. În caz de complicații adresați-vă medicului și nu încercați leacurile populare.

Contact